Văzându-L pe Isus – Alexandru Fintoiu

Există fel de fel de închinători la Dumnezeu. Unii se închină la obiceiuri, alții la ce nu știu. Niște greci care își exprimaseră religiozitatea la praznic, au simțit în inima lor nevoia de mai mult. Și-au dat seama că nu sunt îndeajuns faptele bune și au fost curioși, “Domnule, am vrea să vedem pe Isus.”

Acolo unde este Hristos se cunoaște. Toată lumea știe că se întâmplă ceva deosebit. Au auzit că vindeca, făcea minuni, vorbea cu putere dar blând și Îl arăta pe Dumnezeu în fiecare faptă.

Pe măsură ce se apropiau de ucenici, grecii, trăiau cu intensitate emoția vederii Lui. Filip și Andrei? Ce erau aceștia pe lângă El? În condițiile în care Dumnezeu Însuși era acolo, ceilalți nu mai contau. Hristos le putea oferi răspuns la dorința după veșnicie. Nu puteau găsi răspuns în altă parte și sigur acesta e motivul pentru care doreau să-L vadă. Cumva Domnul le-a răspuns indirect acestei dorințe și le-a spus că viața vine prin moarte. Moartea Lui.

Am observat oameni care atunci când merg la biserică, văd cântăreți, rugăciuni frumoase și predici “bune”. Preocupați de gânduri și de ceas, plictisiți și obosiți, uită de ceea ce este esențial. Nu e important să facem din mersul la biserică doar o întâlnire cu frați și prieteni. Ar fi degeaba. Esențial este să-L vedem pe Isus.

Or fi existând doctori deosebiți, or fi existând împrejurări aparte în viață, or fi existând prieteni care să îți sară în ajutor la nevoie, dar, dacă nu Îl vezi pe Hristos dincolo de ei e degeaba.

Pe de altă parte, m-am tot întrebat, oare cum arată Isus? Biblia nu-L descrie fizic prea mult. Probabil Sfânta Scriptură dorește să sublinieze că nu e important cum arată un om, valoare are doar ce este el.

În concluzie, habar n-am cum arată Hristos, dar mă uit la fratele meu din bisercă care cântă și văd ceva din El, ascult o soră care se roagă și parcă-L aud pe El, ascult Cuvântul și-mi dau seama că El îmi vorbește. Îl putem vedea pe Isus în părinți sau în copii, romanticii Îl pot vedea în frunza de iarbă stropită de rouă, visătorii, în stele că doar El le-a creat, cu toții, în cei de lângă noi.

Dar nu mai înainte să-L vedem pe Golgota, în locul nostru…

 

                                                                                                                                  Alexandru Fintoiu

Fii primul care comenteaza acest videoclip.

Articole asemanatoare

Ultimele articole

Cele mai citite