Țara noastră și oamenii noștri – Alexandru Fintoiu

Ca să poți birui într-o lume bazată pe vedere ai nevoie de înțelepciune și multă credință. Din păcate la unii credința se manisfestă și în alt fel. Colegii mei de birou sunt convinși că avionul dispărut al companiei din Malaezia a trecut într-o lume paralela. Alții spun că l-au răpit extratereștrii. Oameni în toată firea ajung să creadă copilării. Îți trebuie mai multă credință să crezi în lumi paralele sau extratereștrii decât în Dumnezeu.

A ajuns omenirea într-un punct din care mai jos nu are unde coborî. Cele mai grozave păcate sunt subiecte de distracție. În școli a fi deștept înseamnă să îți faci prietene frumoase și să ai bani să-i cheltui pe băutură și țigări. În presa scrisă și nescrisă se cultivă exagerarea, zvonul și minciuna. Valorile sunt pervertite iar libertatea este considerată un drept la păcat. Poate din cauza asta cei din lume care Îl descoperă cu adevărat pe Hristos sunt fericiți ca niște copii, mai fericiți ca bisericoșii si religioșii.

Dacă le prezinți oamenilor dovezi ale existenței lui Dumnezeu, găsesc fel de fel de motive ca să nu le accepte. În schimb acceptă fără nici o dovadă autentică prezența civilizațiilor extraterestre și fanteziile, ba cred în prezența lor cu tărie.

Îmi pare rău că în România, viața oamenilor care își spun creștini e ca o viață paralela. Trebuie să ne rugăm pentru țara noastră. Sunt convins că România se poate ridica din propria cenușă precum pasărea Phoenix. O poate ridica Hristos.

Spunea Confucius că cea mai mare glorie nu o dobândești atunci când nu ești doborât niciodată, ci atunci când te ridici după ce ai căzut. România va fi cea mai fericită când Îl va avea pe Dumnezeu cu adevărat. Omorâtă, dar nu înfrântă, se poate trezi.

Vestea bună pentru țara noastră este Hristos. Cu noi poate începe schimbarea.

 

                                                                                                                                    Alexandru Fintoiu

Fii primul care comenteaza acest videoclip.

Articole asemanatoare

Ultimele articole

Cele mai citite