Slujind pe Dumnezeu în luna lui cuptor – Mario Bîc

Psalmul 78: 3, 4, 7 - ,,Ce am auzit, ce ştim, ce ne-au povestit părinţii noştri, nu vom ascunde de copiii lor; ci vom vesti neamului de oameni care va veni laudele Domnului, puterea Lui şi minunile pe care le-a făcut; pentru ca aceştia să-şi pună încrederea în Dumnezeu, să nu uite lucrările lui Dumnezeu, şi să păzească poruncile Lui.”

Vară fiind, cu harul și pacea Domnului, ne vedem la toamnă! NU!!! E vacanță, dar nu și spirituală. Iarna, sufletu-i ca vara, iar vara, sufletul trebuie să fie tot ca vara. Cald, dispus să transpire și să munceasca pentru veșnicie.

Vara e anotimpul acela… plin de căldură, cu grade multe și temperaturi ridicate, când e nevoie de multă apă și umbră… Însă vara nu trebuie să fie o piedică în a-L sluji pe Cel care a inventat vara. Indiferent de vreme, Creatorul așteaptă să fim gata oricând în a lucra pentru ce e netrecător și adevărat. El ne vrea cap, și nu coadă, în tot ce e bun și pozitiv. Mai ales în slujire. Dacă noi, copiii Lui, tăcem, rușinați că suntem creștini, timizi în a vorbi despre minunile Sale, prin cine să mai lucreze Tatăl? Cine să mai vorbească? Pietrele? De sigur! De tăcut, aici nu se tace. Nu există o a treia variantă. Ori noi vorbim, ori ele strigă și se vaită de groază.

Oamenii mor din lipsă de cunoștință. Multe suflete ajung în Iad pentru că nu știu cât de grav este păcatul, cât de importantă este mântuirea, cât de adâncă este bunătatea Domnului și cât de mare este dragostea Lui. E de datoria noastră… Datoria de a ne îndulci limba, scoțând din gură bârfa, judecata și cârtirea, înlocuindu-le cu cuvinte pline de farmec ce țin în clocot inima. Cu acea limbă simplă și înțeleaptă, asemănată cu pana unui scriitor iscusit.

Iulie e luna lui cuptor. Dar cuptorul mai înseamnă ceva. Mai înseamnă suferință, răbdare, lacrimă. Cuptorul mai înseamnă durere, nopți nedormite, zile întregi de spital. Mai înseamnă gânduri, frământări și întrebări cu răspunsuri încețoșate. Mai înseamnă multe altele, dar mai înseamnă și dragoste de Dumnezeu. Mulți copii ramasau fără mamă și tată, tânjind după afecțiune. După un sărut, o îmbrățișare, un zâmbet și-o dorință împlinită… Cei neputincioși așteaptă o mână întinsă, cu iubire… Ce să mai zicem de văduve? De cei bătrâni, șchiopi și ologi… De cei orbi, muți și surzi…

Omul, slujind pe Domnul, practică dragostea divină prin întreaga lui ființă. Toate, într-un final, completează sufletul, format și modelat ca aurul. Frumos, curat și desăvârșit, trecând prin cuptorul vieții. În boală sau în sănătate. În orice circumstanță. În orice lună, caldă sau rece… de dragul Lui! Asta dorește Dumnezeu de la noi. Să ardem pentru El. Inima să fie în clocot pentru veșnicia care ne stă înainte. Viața să ne fie un cuptor mare și încins, cu un dor aprins după Isus. Și dorința ca inima să ardă pentru cele sfinte să nu se stingă. Și nici focul…

Iarna, sufletu-i ca vara. Iar vara, sufletu-i ca vara. Cu Hristos, suntem mai mult decât biruitori…!

 

Mario Bîc

Fii primul care comenteaza acest videoclip.

Articole asemanatoare

Ultimele articole

Cele mai citite