Sora ,,Înțelepciune’’ și prietena ,,Pricepere’’ – Mario Bîc

Proverbe 7: 4 – ,,Zi înţelepciunii: „Tu eşti sora mea!” Şi numeşte priceperea prietena ta” 

Există o familie frumoasă și unită încă de la început. Fiecare membru colaborează unul cu altul înfiind și adoptând cât mai mulți copii pierduți. Mulți au fost răscumpărați și fac parte din această familie. Printre care și eu. Nu știu prea multe, dar un lucru pot zice sigur: toți și-ar dori să aibă o astfel de familie. O familie în care să găsească înțelegere, învățătură, dragoste, bunătate și căldură. Priceperea își înalță glasul să-i aud vocea dulce și să se facă auzită și de alții. E puternică și îndrăzneață. Nu are margini și este ca un acoperiș pentru cei care se adăpostesc la ea. Nu înșeală și nici nu provoacă gelozie. Cine are și păstrează o astfel de prietenă lângă el găsește fericirea. Înțelepciunea însă e venită de sus. S-a născut la început de toate. A fost și va rămâne cel mai bun meșter al Creatorului. Pașnică, sinceră, ușor de înduplecat și blândă. Haina ei e curată iar locuința ei e mintea. Înțelepțește în fiecare zi pe cei care o ascultă. Înțelepciunea dă naștere răbdării. Se lipește de cei care o caută și se supun ei. Ea prețuiește mai mult decât mărgăritarele și toți banii nu se pot compara cu ea. Cel ce găsește înțelepciunea, găsește viața și căpătă bunăvoința Domnului.

Iov zice că la Dumnezeu este înțelepciunea și priceperea. Pe de altă parte, Iacov spune că cine nu le are, să le ceară cu credință de la El pentru că le dă cu drag și mână largă.

Prietena e priceperea, sora e înțelepciunea, fratele mai mare e Hristos. Cu toții împreună formează izvorul de pace și de mântuire. Duhul Sfânt e mama care mângâie duios, iar Tatăl, veșnicul Dumnezeu iubitor care împarte daruri bune și desăvârșite copiilor Săi.

Mai lipsește oare cineva din această familie…?! Dacă da, hai și tu în ea. Ești strigat ca să vii. Mai este loc. Ușa Harului încă e deschisă. Bun venit în familia Cerului!

Mario Bîc

Fii primul care comenteaza acest videoclip.

Articole asemanatoare

Ultimele articole

Cele mai citite