Lupta pentru mintea noastră – Alexandru Fintoiu

Cea mai mare luptă care se duce este pentru mintea noastră. Diavolul pune la dispoziție tot arsenalul care îl are pentru asta. Cine controlează mintea, deține totul în control. Folosește reclame, lucruri de care nu avem nevoie, uzează de concurența cu ceilalți, totul ca să ne țină mintea ocupată cu nimicuri. De aici se nasc toate acele fraze tipizate gen, “dacă toți o fac, de ce să nu o fac și eu.”

Raționamentele, gândurile și judecățile noastre formează ceea ce Biblia numește inimă. Inima după Scriptură nu coincide cu locul de unde se nasc emoțiile noastre. Când Dumnezeu ne spune că El pătrunde inima noastră, El trece dincolo de conștientul nostru, la inconștient și subonștient. El cunoaște totul și Îi place să găsească în inimi lucruri comune Lui. David strângea Cuvant cât mai mult pentru că știa ceea ce Talmudul evreiesc spune și azi: “Atenție la gândurile tale căci ele vor fi fapte.”

Oamenii însă, prin atitudinea și faptele lor blochează accesul lui Hristos acolo unde ar trebui să fie El. Golul inimilor fără Isus nu e altceva decât prezența în aceleași inimi a altor lucruri străine de Dumnezeu. Nu există subtitut pentru Hristos. O grămadă de oameni trăiesc zilele vieții lor nemulțumiți, chiar dacă au de toate, nefericiți chiar dacă le-au făcut pe toate și plini de amărăciune. Încearcă să își stingă supărările cu lucruri noi, cu bani, cu distracții ce nu fac altceva decât să adauge poveri în adâncul sufletului lor. Când ajung la limită, cei mai mulți aleg renunțarea la viață și la tot.

Omul a fost creat pentru ca să trăiască alături de Dumnezeu, orice altă încercare sau nînțelegere a chemării lăuntrice după Hristos, se traduce prin zadărnicia umană de a atinge absolutul.

În fiecare zi oamenii au tendința să se înalțe, să fie pe un prag superior, o tendință naturală, păcătoasă și zadarnică. Pentru cei mai mulți e grea învățătura lui Hristos despre smerire. Când cumperi telefoane noi an de an, când îți iei un laptop cu i7 pentru că i3-ul tău nu se mai încadra în parametrii inoculați de lumea comercială, toate acestea le faci pentru un pas superior. Cheltuim pe lucruri de care nu avem neapărată nevoie, doar pentru a ne știi la zi.

Lucrurile de care nu avem nevoie ne împânzesc casele tocmai pentru că am fost trădați de dorința nesățioasă după completarea golului din noi.

Când relația cu Dumnezeu nu merge, se formează lipsa în inimă, neliniștea. Mulți creștini își calmează conștiința cu noutăți, crezând poate că noutățile contribuie la o îmbunătățire a micii lor fericiri. Fericirea constă în umplerea golului din noi cu Hristos. Când Îl ai aproape, totul are sens, când nu, te prăbușești în mediocritatea omului fără Dumnezeu. Iar acest tip de mediocritate înseamnă moarte.

Spunea Evelyn Waugh că, “mintea omului este destul de inventivă atunci când vine vorba să inventeze orori; doar atunci când încearcă să inventeze Raiul se dovedește a fi neputincioasă”.

Vestea bună este că Raiul e deja inventat, calea într-acolo este deja cunoscută ca fiind numai Hristos iar ca să ajungi acolo trebuie să Il lași pe El în mintea ta.

Nu-i ușor dar se merită.

 

                                                                                                                      Alexandru Fintoiu

Fii primul care comenteaza acest videoclip.

Articole asemanatoare

Ultimele articole

Cele mai citite