Izbăvește-ne de cel rău – Paul Burdeț

Citisem o povestire că o femeie în vârstă a fost cunoscută sub numele de femeia care avea mereu ceva bun de spus despre alții. Într-o zi, doi tineri au încercat să îi întindă o capcană – cu siguranță, ea nu ar avea nimic bun de spus despre Satan. Au mers până la ea și au întrebat-o: spuneți-ne, ce părere aveți despre diavol?

Femeia se opri puțin și apoi răspunse uimitor: ei bine, există doar un singur lucru la care mă pot gândi – el este întotdeauna la muncă.

Femeia avea dreptate. Nu există nimic bun despre Satan. Cu toate acestea, putem spune că el nu devine niciodată obosit în a ataca credincioși.

Acesta este motivul pentru care Isus i-a învățat pe ucenicii Săi să se roage: ,,Izbăvește-ne de cel rău” – ceea ce înseamnă de fapt, izbăvește-ne de Satan.

Și asta a făcut Isus pe cruce. El a distrus puterea păcatului și a morții. Învierea este dovada victoriei Sale.

Una dintre cele mai mari înșelăciuni a lui Satan este de a ne convinge că este OK pentru noi să avem un pic de mândrie în viețile noastre. În mod ironic, mândria proprie a fost căderea lui Satan. A fost dorința lui de a deveni ca Dumnezeu.

Cei mai mulți dintre noi ar spune că cel mai mare păcat al lui David a fost adulterul cu Batșeba. Cu toate acestea, rădăcina păcatului lui David merge mult mai adânc. În timp ce alți regi erau plecați să lupte, David a rămas la domiciliu – dușmanul a profitat de avantaj. Împăratul a devenit leneș – postura perfectă pentru mândrie de a-și face remarca. Inamicul a așteptat oportunitatea perfectă, și apoi l-a ispitit pe David prin apel la trupul său.

Dacă ai fost atras departe de Dumnezeu prin păcat, oprește-te din ceea ce faci și întoarce-te la Hristos. Asigură-te că îl urmezi pe Hristos îndeaproape și că tot ce-ți dorești începe și se termină cu El.

,,Căci Domnul Îşi întinde privirile peste tot pământul, ca să sprijine pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui.” ( 2 Cronici 16:9 )

 ,,Domnul îi ajută şi-i izbăveşte; îi izbăveşte de cei răi şi-i scapă, pentru că se încred în El.” ( Psalmul 37: 40 )

Izbăvește-ne, Doamne!

 

Paul Burdeț

Fii primul care comenteaza acest videoclip.

Articole asemanatoare

Ultimele articole

Cele mai citite