Intelepciune

 • CĂUTÂND ÎNŢELEPCIUNE

  Există o povestire despre un tânăr mândru care a venit la Socrate căutând învăţătură. El a mers până la musculosul filozof şi a spus: „O, măreţe Socrate, am venit la tine pentru învăţătură.” Socrate recunoştea imediat o figură pompoasă. El a condus tânărul pe străzi la mare şi a intrat în apă până la piept. Apoi a întrebat: „Ce vrei?” „Cunoştinţă, înţeleptule Socrate”, a spus tânărul zâmbind.

  Socrate şi-a pus mâinile sale puternice pe umerii bărbatului şi l-a băgat sub apă. Treizeci de secunde mai târziu Socrate l-a ridicat. „Ce vrei?”, l-a întrebat din nou. „Înţelepciune”, spuse tânărul, „măreţe şi înţeleptule Socrate.”

  Socrate îl băgă din nou dedesubt. Au trecut treizeci de secunde, treizeci şi cinci. Patruzeci. Socrate l-a ridicat. Bărbatul gâfâia. „Ce vrei, tinere?” Printre răsuflările greoaie şi aspre, tânărul respiră cu greu: „Cunoştinţă, înţeleptule şi măritule…”

  Socrate îl înghesui din nou sub apă. Trecuseră patruzeci de secunde. Cincizeci. „Ce vrei?” „Aer!” strigă el. „Am nevoie de aer!”

  „Când vei dori cunoştinţa tot aşa cum ţi-ai dorit aerul, atunci vei avea cunoştinţă.”

  Morala:

  La fel este si in viata   de credinta; toti sustinem ca vrem sa-Lcunoastem mai mult pe Dumnezeu, dar dorinta noastra este atat de mica incat neeste asa de greu sa citim macar 3 capitole din Biblie in fiecare zi, incat trec zile la rand fara a citi din Cuvantul Lui Dumnezeu. Daca vrem sa il cunoastem cu adevarat pe Dumnezeu, trebuie sa avem o dorinta atat de mare,ca a acestui tanar din ilustrate care dorea aer,….Dumnezeu sa ne ajute la aceasta, Amin.

  Read more
 • Dragoste creativă

  În autobiografia sa, filosoful quaker Rufus Jones povesteşte un incident din copilărie, care deşi pare minor, a marcat probabil momentul de cotitură din viaţa sa. Într-o zi părinţii i-au spus să stea acasă şi să plivească buruienele de pe lotul de napi, cât timp ei aveau să lipsească. Tocmai se apucase de treabă, când nişte prieteni au venit şi l-au convins să meargă cu ei la pescuit, sub cuvânt că la întoarcere aveau să-l ajute la treabă. Însă, aşa cum ştie orice pescar, este imposibil să ţii socoteala timpului în timp ce dai cu undiţa, şi mai ales când peştele muşcă.

  Când Rufus s-a întors în sfârşit acasă, după ce se întunecase, mama îl aştepta. Fără să-i spună nimic, l-a dus în camera lui. Băiatul ştia foarte bine ce i se cuvenea, aşa că nici nu a încercat să se scuze. „Atunci, o minune s-a întâmplat. Mama m-a aşezat pe un scaun, a îngenuncheat în faţa mea, şi-a aşezat mâinile asupra mea şi i-a spus Domnului totul despre mine. I-a spus ce anume visa ea pentru mine. I-a descris băieţelul şi bărbatul speranţelor ei. I-a spus lui Dumnezeu ce anume aşteptase mereu de la mine şi cum acum îi înşelasem speranţele. „Oh, Doamne, ia pe fiul meu şi fă din el băiatul şi bărbatul planurilor Tale.” Apoi s-a plecat spre mine, m-a sărutat şi m-a lăsat singur cu Dumnezeu.

  Morala:

  Dragostea  convinge cu mai multa putere decat bataia,  chiar si pe un copil. Incearca sa ” bati” oamenii din  jurul tau cu Dragoste….este o metoda mai eficienta.

  Read more

Ultimele articole

Cele mai citite