Istorioare Crestine

 • Răspunsul înţeleptului

  „Cine vorbeşte în chip uşuratic, răneşte ca străpungerea unei săbii, dar limba înţelepţilor aduce vindecare.“ Proverbe 12.18

  Într-o istorioară indiană se spune că doi oameni s-au dus la un om înţelept şi au cerut voie să-i vorbească. Înţeleptul i-a primit, dar, spre surprinderea sa, cei doi au început să-l critice. Cuvintele lor erau adevărate insulte: ticălosule, ucigaşule, nebunule etc. După un timp, cei doi au obosit să vorbească şi s-a aşternut tăcerea. Atunci, înţeleptul le-a zis: „Credeam că aţi venit să-mi daţi ceva. Toată lumea care vine la mine îmi aduce câte ceva. De obicei, eu primesc darurile lor, dar darurile voastre nu-mi plac. Vă rog să le păstraţi, căci sunt ale voastre. Eu n-am ce să fac cu astfel de cuvinte. Luaţi-le înapoi!“

  Vânătorii de greşeli se străpung singuri. Cei care stropesc mereu cu noroi nu se pot delecta în ocupaţia lor fără a nu se murdări ei înşişi cu noroiul vorbelor rele în sufletul lor. În nechibzuinţa lor, ei gândesc că se pot consola sfâşiindu-i pe alţii prin vorbiri de rău. Eforturile lor de a-i răni pe alţii s-ar putea să reuşească, dar totdeauna vor sfârşi prin a-şi face rău lor. Care este calea de îndreptare? Mântuitorul ne poate da la fiecare o gândire nouă, un comportament care să nu producă amărăciune altora. Pentru aceasta trebuie să-L acceptăm pe Mântuitorul ca fiind unicul nostru Învăţător.

   Preluat de pe www.misiune.ro

  Read more
 • Patania magarului batran - O istorie crestina scurta

  Intr-o buna zi, magarul unui taran cazu intr-o fantana. 
  Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore intregi, in timp ce taranul cauta sa vada ce e de facut. Pana la urma, taranul hotari ca magarul si-asa era batran, iar ca fantana, oricum secata, tot trebuia sa fie acoperita odata si-odata. Si ca nu mai merita osteneala de a-l scoate pe magar din adancul fantanei. Asa ca taranul isi chema vecinii, ca sa-i dea o mana de ajutor. Fiecare dintre ei apuca cate o lopata si incepura sa arunce de zor pamant inauntrul fantanei. 
  Magarul pricepu de indata ce i se pregatea si se puse si mai abitir pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, dupa cateva lopeti bune de pamant, magarul se potoli si tacu. Taranul privi in adancul fantanei si ramase uluit de ce vazu. 
  Cu fiecare lopata de pamant, magarul cel batran facea ceva neasteptat: se scutura de pamant si pasea deasupra lui. In curand, toata lumea fu martora cu surprindere cum magarul, ajuns pana la gura fantanei, sari peste ghizduri si iesi frematand... 

  Viata va arunca poate si peste tine cu pamant si cu tot felul de greutati... 

  Secretul pentru a iesi din fantana este sa te scuturi de acest pamant si sa-l folosesti pentru a urca un pas mai sus. Fiecare din greutatile noastre este o ocazie pentru un pas in sus. Putem iesi din adancurile cele mai profunde daca nu ne dam batuti. Foloseste pamantul pe care ti-l arunca peste tine ca sa mergi inainte. 

  Aminteste-ti de cele 5 reguli pentru a fi fericit: 
  1) Curata-ti inima de ura, frica, egoism. 
  2) Scuteste-ti mintea de preocupari inutile. 
  3) Simplifica-ti viata si fa-o mai frumoasa. 
  4) Daruieste mai mult si asteapta mai putin. 
  5) Iubeste mai mult si... scutura-te de pamant, pentru ca in viata asta, tu trebuie sa fii solutia, nu problema. 

  Read more
 • Cuiele - Istorie crestina

  Un baietel il necajea adesea pe tatal sau. Iar tatal, ca sa-l cuminteasca, a facut cu el urmatorul angajament: de cate ori baietelul va gresi, va bate un cui in usa, si de cate ori se va cai sau va face o fapta buna, va scoate cate un cui. 
  Cu vremea, baiatul a observat ca usa era toata plina numai cu cuie: “Vai da pacatos mai sunt!” si-a zis el. Si a inceput a se corecta, pana ce toate cuiele au fost scoase. Atunci tatal s-a dus in oras si i-a cumparat haine, jucarii, bomboane si prajituri. Apoi a venit acasa ca sa-l rasplateasca, pentru ca acum era un baietel cuminte. Dar spre mirarea sa, el a gasit pe copil plangand amarnic; cand l-a intrebat de ce plange, copilul a raspuns: “Plang, taticule, pentru ca au ramas gaurile!” 
  Deci urmele pacatului raman, chiar daca din cugetele noastre pacatele sunt sterse (Evrei 9:14); ele isi lasa amprenta pe lumea ce ne inconjoara. 

  Read more
 • CĂUTÂND ÎNŢELEPCIUNE

  Există o povestire despre un tânăr mândru care a venit la Socrate căutând învăţătură. El a mers până la musculosul filozof şi a spus: „O, măreţe Socrate, am venit la tine pentru învăţătură.” Socrate recunoştea imediat o figură pompoasă. El a condus tânărul pe străzi la mare şi a intrat în apă până la piept. Apoi a întrebat: „Ce vrei?” „Cunoştinţă, înţeleptule Socrate”, a spus tânărul zâmbind.

  Socrate şi-a pus mâinile sale puternice pe umerii bărbatului şi l-a băgat sub apă. Treizeci de secunde mai târziu Socrate l-a ridicat. „Ce vrei?”, l-a întrebat din nou. „Înţelepciune”, spuse tânărul, „măreţe şi înţeleptule Socrate.”

  Socrate îl băgă din nou dedesubt. Au trecut treizeci de secunde, treizeci şi cinci. Patruzeci. Socrate l-a ridicat. Bărbatul gâfâia. „Ce vrei, tinere?” Printre răsuflările greoaie şi aspre, tânărul respiră cu greu: „Cunoştinţă, înţeleptule şi măritule…”

  Socrate îl înghesui din nou sub apă. Trecuseră patruzeci de secunde. Cincizeci. „Ce vrei?” „Aer!” strigă el. „Am nevoie de aer!”

  „Când vei dori cunoştinţa tot aşa cum ţi-ai dorit aerul, atunci vei avea cunoştinţă.”

  Morala:

  La fel este si in viata   de credinta; toti sustinem ca vrem sa-Lcunoastem mai mult pe Dumnezeu, dar dorinta noastra este atat de mica incat neeste asa de greu sa citim macar 3 capitole din Biblie in fiecare zi, incat trec zile la rand fara a citi din Cuvantul Lui Dumnezeu. Daca vrem sa il cunoastem cu adevarat pe Dumnezeu, trebuie sa avem o dorinta atat de mare,ca a acestui tanar din ilustrate care dorea aer,….Dumnezeu sa ne ajute la aceasta, Amin.

  Read more
 • Dragoste creativă

  În autobiografia sa, filosoful quaker Rufus Jones povesteşte un incident din copilărie, care deşi pare minor, a marcat probabil momentul de cotitură din viaţa sa. Într-o zi părinţii i-au spus să stea acasă şi să plivească buruienele de pe lotul de napi, cât timp ei aveau să lipsească. Tocmai se apucase de treabă, când nişte prieteni au venit şi l-au convins să meargă cu ei la pescuit, sub cuvânt că la întoarcere aveau să-l ajute la treabă. Însă, aşa cum ştie orice pescar, este imposibil să ţii socoteala timpului în timp ce dai cu undiţa, şi mai ales când peştele muşcă.

  Când Rufus s-a întors în sfârşit acasă, după ce se întunecase, mama îl aştepta. Fără să-i spună nimic, l-a dus în camera lui. Băiatul ştia foarte bine ce i se cuvenea, aşa că nici nu a încercat să se scuze. „Atunci, o minune s-a întâmplat. Mama m-a aşezat pe un scaun, a îngenuncheat în faţa mea, şi-a aşezat mâinile asupra mea şi i-a spus Domnului totul despre mine. I-a spus ce anume visa ea pentru mine. I-a descris băieţelul şi bărbatul speranţelor ei. I-a spus lui Dumnezeu ce anume aşteptase mereu de la mine şi cum acum îi înşelasem speranţele. „Oh, Doamne, ia pe fiul meu şi fă din el băiatul şi bărbatul planurilor Tale.” Apoi s-a plecat spre mine, m-a sărutat şi m-a lăsat singur cu Dumnezeu.

  Morala:

  Dragostea  convinge cu mai multa putere decat bataia,  chiar si pe un copil. Incearca sa ” bati” oamenii din  jurul tau cu Dragoste….este o metoda mai eficienta.

  Read more

Ultimele articole

Cele mai citite