Articole Ciresarii

 • Gânduri primăvăratice – Alexandru Fintoiu

  Săptămâna trecută am văzut un documentar despre munţii noştrii. Am fost impresionat de frumuseţea peisajului. Dumnezeu creează lucruri extraordinare iar Romania e o ţară frumoasă.

  Abia aştept să vină vara ca să merg câteva zile la munte, departe de oraşe, computere, facebook sau mall-uri. Doar cu rucsacul în spate, cu vântul în faţă şi cu Dumnezeu deasupra. În mijlocul naturii nimeni nu îţi fură clipa. Ai timp să meditezi, să conştientizezi greşeli şi să te schimbi. Pe lângă toate acestea, aerul curat face bine creierului.

  Primavara bate la uşă cu un pumn de ghiocei, cu un iz de verde în iarbă şi cu o adiere blândă a vântului. Totul învie. Noi ar trebui să fim deja vii. Natura renaşte, noi suntem alţi oameni. În sensul bun. Începem ca soarele, cu căldură faţă de cei din jur, cu dorinţa de a face din nou ca în sufletele oamenilor să înverzească şi să crească flori.

  Putem face primavară printr-o vorbă spusă la timpul potrivit, printr-un gest de ajutor faţă de un neputincios, printr-o surpriză în momente neaşteptate sau chiar printr-o încurajare. Putem transforma frunţile încruntate în senin într-o clipă. Trebuie doar să vrem.

  “Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie?…” Întrebare eminesciană. Haideţi să-i dorim o primăvară mai bună, oameni mai aproape de Hristos, bucurii mai multe. Facem parte din ţara asta iar primăvara poate începe cu noi.

  Rugaţi-vă pentru o primăvară plină de roade, pentru Cireşarii, ca Dumnezeu să ofere şi a doua şansă celor care au dat cu prima şansă în bara vieţii. Cerul freamătă de bucuria reprimirii lor.

  Noi să fim parte din cer…

   

                                                                                                                                                                       

                                                                                                                                 Alexandru Fintoiu

  Read more
 • Rânduri pentru femei

  Pentru că sunteți ca niște zăpezi timpurii care au albit surprinzător verdeața trecută a câmpurilor. Pentru că sunteţi cele care înseninează vieţile bărbaţilor.

  Pentru că sunteţi cele care suflaţi dragoste peste orice faceţi în familia dumneavoastră.

  Pentru că sunteţi cele care atunci când numai privind copiii dumneavoastră daţi lumii mai multă frumuseţe.

  Pentru că sunteţi  cele care găsesc în fiecare zi timp pentru orice problemă şi orice nevoie a celor dragi.

  Pentru că – deşi vă mai plângeţi câteodată, o luaţi de la capăt în fiecare zi, mai puternice, mai hotărâte, mai sfinte, pentru că sufletul dumneavoastră ştie ce e iubirea, cum se dăruieşte şi cum se primeşte.

  Pentru că ne purtaţi în rugăciunile dumneavoastră fierbinţi, și sunteți proptelele noastre la Cer, pentru tot ceea ce reprezentaţi pentru noi bărbaţii, şi pentru alte un million de motive…

  Pentru dumneavoastră timpul se opreşte puţin în loc în fiecare primăvară, să vă aducă un omagiu.

  Vă mulțumim că existați, că rezistați cu stoicism lipsei noastre de tandrețe, că împliniți nu doar ce ne lipsește nouă, ci Trupului lui Hristos! Să fiți binecuvântate de Cel îmbătrânit de zile, și să aveți răsplată Cerul întreg! Să trăiți veșnic!

   

                                                                            Vladimir  Pustan, Nicolae Geantă & Cireșarii

  Read more

Ultimele articole

Cele mai citite