Cele mai citite Articole

 • Povestea din spatele cantecului: M-am hotarat sa-L urmez pe Isus

  Cutremuratoarea poveste din spatele cantecului: M-am hotarat sa-L urmez pe Isus (I Have Decided to Follow Jesus)

   

  In urma cu aproximativ 150 de ani, a avut loc o mare trezire in Wales, Anglia. Ca rezultat al acestei mari treziri, misionari din Anglia si Germania au inceput sa mearga in Nord-Estul Indiei ca sa raspandeasca evanghelia. La momentul respectiv, nord-estul Indiei nu era impartit  in mai multe state cum este astazi. Regiunea era cunoscuta sub numele de Assam şi era formata sute de triburi.Comunităţile tribale erau prin natura lor primitive şi agresive. Aceste triburi mai erau numite si "Colectionarii de capete" din pricina obiceiului lor social in care barbatii trebuiau sa colectioneze cat mai multe capete posibil. Puterea unui barbat si abilitatea de asi proteja sotia erau evaluate prin numarul de capete colectionate. 

   

       Intr-o astfel de comunitate a ajuns un grup de misionari din Wales raspandind mesajul dragostei, pacii si sperantei in Isus Hristos. Fireste ei nu au fost bine veniti dar  in cele din urma au reusit sa converteasca o familie la crestinism. Barbatul, sotia si  cei doi baietei ai lor. Credinta acestui barbat era asa de puternica incat oamenii din trib au inceput sa-Ll accepte pe Isus Hristos. Suparat, seful tribului dupa ce a strans tot tribul la un loc, a tarat in mijloc aceasta familie care crease atata zarva.

  Fiind in mijlocul tuturor, seful tribului l-a intrebat daca renunta acum la Isus, sau cei doi baietii vor fii omorati. Inspirat de Duhul Sfant acest om a rostit cuvintele care mai tarziu au ajuns sa fie puse pe melodie si cantate: "I have decided to follow Jesus. No turning back, no turning back."  (M-am hotarat sa-L urmez pe Isus. Nu-i drum-napoi, nu-i drum-napoi) In clipa urmatoare arcasii au dat drumul sagetilor omorand cei doi baietei. Seful tribului apropindu-se, l-a mai intrebat inca o data renunta la Hristos sau daca nu ii va omora si sotia. Privind cei doi copilasi morti la pamant si pe sotia sa care o iubea asa de mult a spus:"Though None Go With Me, Still I Will Follow!  No Turning Back, No Turning Back."  (Chiar daca nimeni nu merge cu mine, Eu inca te voi urma! Nu-i drum-napoi, nu-i drum-napoi). Si i-au omorat si sotia.

      Cu sotia si cei doi copi morti seful ii mai pune o ultima intrebare lasandu-l sa aleaga intre credinta lui in Hristos si propia-i viata. Realizand ca nu mai are nimic in lumea asta si-a ridicat ochii catre cer si spus ultimele sale cuvinte: " The World Behind Me, The Cross Before Me! No Turning Back, No Turning Back."  (In urma-i lumea nainte-i Isus! Nu-i drum-napoi, nu-i drum-napoi). In acel moment ordinele au fost date si arcasii l-au omorat ca si pe restul familiei lui. 

   

       Seful tribului privind trupurile familiei zacand la pamant, fiind  miscat de credinta acestui am a spus: " De ce a trebuit sa moara acest barbat, sotia si copii lui pentru un om care a trait intr-o tara departe pe un alt continent aproximativ 2000 de ani in urma? Acest Isus trebuie sa fie real !". Acest sef de trib l-a acceptat in clipa acea pe Isus Hristos ca salvator si in decurs de cateva luni tot tribul s-a intros la Dumnezeu. Toate acestea pentruca un om a stat in picioare si cu pretul vietii sale, a sotiei si a celor doi copii, inspirat de Duhul Sfant a spus: 

   

  I have decided to follow Jesus.

  Though None Go With Me, Still I Will Follow

  The World Behind Me, The Cross Before Me

  No Turning Back, No Turning Back.

   

  /:M-am hotarat sa-L urmez pe Isus:/

  M-am hotarat sa-L urmez pe Isus

  Si inapoi, eu nu voi da.

   

  /:Nimic nu ma va clinti pe cale:/

  Nimic nu ma va clinti pe cale

  Si inapoi, eu nu voi da.

   

  /:In urma-i lumea nainte-i Isus:/

  In urma-i lumea nainte-i Isus

  Nu-i drum-napoi, nu-i drum-napoi.

   

  https://www.youtube.com/watch?v=_KOBSu_A4LU

   

  Read more
 • Alternativă la papionul cu picăţele ( o scrisoare mereu actuală) – Vladimir Pustan

  V-am votat în 20 mai 1990. Mi-aţi inspirat încredere pentru că umblaţi îmbrăcat ca şi bunicul meu, cu o haină simplă şi o cămaşă în carouri, eraţi dintre oameni şi împreună cu ei. Păreaţi de încredere şi atunci când ne numeaţi tovarăşi şi de aceea v‑am votat instinctual, gândind că ceva cunoscut, oricât de nenorocit ar fi, tot e mai bun decât un necunoscut în care calci ca într‑o gură de canal. Am ales cu ochii şi cu stomacul. Când l‑am votat pe Emil Constantinescu am făcut‑o doar cu ochii pentru că semăna cu Alexandru Ioan Cuza. Dar ochii înşeală, domnule Iliescu. Una dintre secretarele de la Editura Tehnică spune că în ziua în care a început Revoluţia în Bucureşti, vă luptaţi cu o încuietoare de la uşile editurii. Aţi demontat‑o şi‑aţi tot meşterit ceva la ea. Privind înapoi la anii care s‑au scurs, mă gândesc cum ar fi arătat viaţa mea şi a ţării, dacă v‑aţi fi ocupat până la capăt de încuietoarea aceea. De multe ori destinele unui popor depind de câteva şuruburi şi şaibe, chiar dacă românii numesc asta fatalitate.

   

  Dacă tot am pomenit de revoluţie, e bine să fac două precizări. În primul rând, cred ce spunea Curzio Malaparte că nu există revoluţii, ci doar tehnici insurecţionale în bătălia pentru putere. Or dumneavoastră aţi stăpânit minunat aceste tehnici insurecţionale. A doua constatare este că Revoluţia din 1989 a fost formată din două mişcări suprapuse. Una neinteligentă, haotică şi disperată în care s‑au aruncat mii de lumpeni care cereau pâine, antenă parabolică şi cafea nes şi un nucleu deştept format din foşti activişti alungaţi de la ciolan, ce abia aşteptau să prindă un moment prielnic. De aceea aţi aruncat imediat încuietoarea şi v‑aţi „lăsat” târât în vâltoarea de afară.

  Se spune, domnule Iliescu, că sunteţi inteligent numai pentru că românii sunt incredibil de proşti, dar eu nu cred asta. Cred că sunteţi aşa pentru că sunteţi trecut prin ciur şi prin dârmon. Aţi văzut multe şi de aceea vă este uşor să vorbiţi la fel de bine şi engleza, şi franceza, dar mai ales rusa. Ştiţi cine e prostănac şi cine nu. L‑aţi apreciat sincer pe Ceauşescu. Şi acum credeţi din toată inima că n‑a greşit în fond, ci numai în amănunte, cum ar fi pâinea şi circul. El n‑a dat nimic din lucrurile acestea pentru că nu citea cărţile de istorie, dar dumneavoastră le‑aţi citit şi‑aţi ştiut că fără pâine şi circ nu se poate. La începutul mandatului aţi creat ştiri. Am bătut ungurii în Târgu Mureş, am bătut studenţii în Bucureşti, băteam aurolaci în Gara de Nord. Apoi doar le‑aţi comentat. Când mă gândesc la bravii mineri care n‑au venit la Bucureşti în 22 decembrie, când se murea sub tancuri, dar au dat iama numai în iunie ca să planteze flori la capetele însângerate, mă cuprinde admiraţia. Câtă înţelepciune aveaţi… Aţi făcut minuni. Aţi instaurat în România un regim de dreapta, dar economia v‑aţi încăpăţânat s‑o lăsaţi de stânga, suficienţi ani ca să se aleagă praful de ea. Doar China a mai făcut aşa ceva cu Hong‑Kong‑ul, dar acolo lucrurile stăteau exact pe dos. Aţi admirat mult modelul suedez şi l‑aţi vrut implementat şi în România. Am fost în Suedia şi n‑am înţeles nimic din modelul acela. Doar că seara totul devenea pustiu, fiecare intra în casa lui şi încuia uşa. Aşa ceva s‑a realizat şi la noi şi‑am înţeles că totul fusese o găselniţă. De fapt, îi admiraţi pe ruşi şi de aceea nu i‑aţi sâcâit cu tratatul Molotov‑Ribbentrop, Insula Şerpilor şi tezaurul. Pur şi simplu le‑aţi zâmbit, trăind în linişte şi în consens cu propriile iubiri. Aţi rămas sărac, dar cinstit. Nu contează că cei din jurul dumneavoastră au prădat o ţară de parcă ar fi fost pandurii

  lui Tudor. Împreună cu domnul Văcăroiu aţi rămas modeşti şi ocupaţi cu lucruri nobile, dumneavoastră cu Marx, iar nea Nicu cu vinul. Istoria a ţinut cu ideile pe care le aveaţi de pe vremea studiilor făcute la Moscova. Nu doreaţi modernizarea ţării de frică, iar criticii modernizării au spus că statul românesc e incompatibil cu occidentalizarea pentru că spiritul naţional era perceput, de pe vremea lui Iorga, Nae Ionescu şi Nichifor Crainic, ca ortodox şi colectivist. Asta a picat la ţanc şi de aceea l‑aţi readus pe Teoctist în fruntea Patriarhiei Ortodoxe Române, născându‑se acel mariaj nefericit între un fost secretar de partid ateu şi un prelat compromis din punct de vedere moral.

  Nu dumneavoastră m‑aţi făcut să nu‑mi mai doresc niciodată să intru într‑o cabină de vot. Nici Emil Constantinescu sfătuit de călugărul Vasile şi nici Băsescu cel cu ardeiul iute, ci o maşină Maseratti decapotabilă, care avea numărul PCR din care a coborât un domn de vreo 60 de ani cu burtă, mirosind a parfum scump şi a „Ştefan Gheorghiu”. Era Supravieţuitorul. Indiferent câte regimuri vor veni, el va rămâne pururi pe val. L‑am apreciat că n‑a ascuns de unde avea maşina aceea, iar, domnule ex‑preşedinte, puteţi umbla cât vreţi în Dacia ponosită şi chiar puteţi s‑o schimbaţi cu un Oltcit, pentru mine tot acelaşi rămâneţi. Omul care, vorba unui admirator al dumneavoastră, Petre Ţuţea, a transformat România într‑un loc viran. Ştiu că nu vă place să‑l citez nici pe el, nici pe domnul Băsescu, dar nu pot să nu vă spun că pe o cruce în cimitirul vesel din Săpânţa este inscripţionată urarea „Să trăiţi bine!” Mai bine zic ceva din idolul tinereţii, al cărui chip îl purtaţi lipit peste o iconiţă sfinţită la Athos, pe Marx, care îi spunea lui Engels că nu te poţi despărţi de trecut decât râzând. Asta şi fac în aceste clipe, chiar dacă râsul e parşiv, cu jumătate de gură, gândindu‑mă că în duminica orbului din anul 1990 aveam 23 de ani pe care i‑am lăsat în cabina de vot, ca preţ pe care ţara nu mi l‑a cerut. Vă iert pentru toate amintirile care‑mi întunecă zilele ce mi‑au rămas.

  V l a d i m i r _ P u s t a n 

  Read more
 • Definiții eretice – Vladimir Pustan

  Munca e pentru cei ce nu au internet.

  Religia este o invenție suficientă pentru a ne putea urî între noi, dar prea puțină pentru a ne iubi unul pe altul.

  Dacă aș merge ca și Hristos pe apă, să zicem pe Crișul Negru, cei de pe internet ar zice că nu știu să înot.

  Cei mai buni politicieni sunt cei ce au acasă o căsnicie nefericită.

  Pantalonii lăsați pe vine sunt o modă preluată din pușcării pentru că acolo deținuții nu au curele.

  Pescuitul, pentru mulți, este o metodă perversă de a îneca râmele.

  Tinerețea este o perioadă frumoasă a vieții pe care o petrecem încuiați în camere, stând pe Facebook.

  Purgatoriul este un loc călduț de care au parte cei ce-au fost căldicei.

  Singurătatea este un moment în viață când chemi câinele și nu vine la tine și când nu te mai caută nici Martorii lui Iehova.

   

  V l  a d i m i r _ P u s t a n  

  Read more
 • Ne stingem Doamne asteptand

  Ne stingem Doamne asteptand, sosirea zilei Tale
  E lunga asteptarea cand, ne lasi parca-n uitare.
  E grea vegherea fara har, ca lupta fara arme
  Cand vezi in jur atatia iar, cuprinsi de somn si moarte.

  Cand vezi fecioarele-atipind in noaptea-ntunecoasa
  Cand vraja somnului cuprin strajerii Tai din casa
  Cand solii pacii-au amutit vestindu-te pe Tine
  E grea vegherea la sfarsit cand ajutor nu-ti vine.

  Nadejdea ni s-a destramat, de multe ori in lupta
  Caci ancora ce Tu ne-ai dat de furtuna e rupta
  Vaslim din greu ne zbuciumam pe furtunoasa mare
  Dorim acasa s-ancoram in portul slavei Tale.

  Dar pan-atunci Isus iubit imbraca-ne-n putere
  Caci valul parca-i mai cumplit poverile-s mai grele
  Caci stancile ascunse sunt, mai multe c-alta data
  Care lovesc in tot ce-I sfant, din cale sa ne-abata.

  Pazeste-ne de-aceste stanci, de ceasul lepadarii
  Ca sa nu fim pe veci atunci pierduti in largul marii
  Ci plini de Duhul Tau cel sfant cu haina nepatata
  Mai treji in veghe asteptand sa ne-ntalnim odata.

  Read more
 • Cum poți da un sens nobil banilor tăi – Echipa Cireșarii

  20% din impozitul pe profit al companiilor poate fi redirecţionat către un ONG care susține o cauza sociala. Pentru a putea fi scăzută din impozitul pe profit aferent anului fiscal 2014, suma redirecţionată nu poate fi mai mare de 3 la mie din cifra de afaceri, iar plăţile trebuie făcute până la 31 decembrie.

  Deși Codul Fiscal permite încă din 2004, ca firmele să redirecţioneze 20% din impozitul pe profit datorat statului către un ONG, fără nici o cheltuială suplimentară, foarte puţine companii uzează de această facilitate.

  Procedura prin care firmele pot redirecţiona o parte din impozitul lor pe profit constă în semnarea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul care reprezintă cauza pe care managerii şi antreprenorii vor să o susţină.

  Firmele care vor să direcționeze 20% din impozitul pe profit către această cauza pot găsi detalii pe Social Cireșarii sau la numărul de telefon 0259/321.693.

  Dacă ești conducătorul unei firme sau persoană fizică autorizată poți direcționa  20% din impozitul pe profit către Fundația Cireșarii, fără costuri pentru tine!  Până pe 31 decembrie 2014, poți să le dai banilor tăi un sens nobil, dăruind bucurie.

  Ce înseamnă acest lucru, concret?

  Ai auzit de 2%? O persoană fizică poate dona fără să o coste nimic, redirecționând acest procent din impozitul datorat statului.

  În același mod, o firmă sau o persoană fizică autorizată poate redirecționa 20% din impozitul pe profit datorat statului, către o organizație filantropică, semnând un contract de sponsorizare. De exemplu, la un impozit pe profit de 3000 lei, poți susține o cauză socială cu maximum 600 lei, fără să plătești nimic în plus.

  Codul Fiscal prevede facilități fiscale pentru agenții economici care susțin cauze sociale. În limita 3% din cifra de afaceri și 20% din impozitul pe profit, suma oferită ca sponsorizare este deductibilă!

  Iată cât de ușor puteti directiona 20% din impozitul pe profit:

  1. Calculați suma pe care doriți să o donați către Fundația Cireșarii după exemplul de mai jos

  2. Completați contract de sponsorizare încheiat până la 31 decembrie a anului în curs între societatea comercială sau PFA-ul care face sponsorizarea și Fundatia Cireșarii

  Exemplu de calcul:

  Cifra de afaceri (CA = total venituri) = 100.000 lei

  Cheltuieli = 80.000 lei

  Profit brut = CA-Cheltuieli = 20.000 lei

  Impozitul aferent acestui profit (16%) = 20.000 x 16% = 3.200 lei

  20% din impozitul datorat = 3200 x 20% = 640 le

  3‰ (la mie) din CA = 100.000 x 3‰ = 300 lei

  Deci, potrivit art. 21 din codul fiscal,  o societate comercială cu cifra de afaceri de 100.000 ron poate face o sponsorizare în valoare de 300 lei.

  Practic, din suma datorată statului (ex. 3.200 lei), societatea poate plăti o parte către o organizație non-profit cum este Fundatia Cireșarii, urmând să vireze bugetului de stat numai diferența (ex. 2.900 lei).

  Se ajunge deci la același profit dacă nu s-ar fi făcut nicio sponsorizare !
  Impozit datorat 16% = 3.200 lei din care 300 lei către Fundatia Cireșarii și 2.900 lei către bugetul de stat.

  Activitatea noastră din ultimii 11 ani ne recomandă ca parteneri credibili, iar o colaboare cu dumneavoastră ne va permite să vă demonstrăm că sponsorizarea nu este doar un gest de responsabilitate socială, ci o acţiune cu rezultate obiective.

  Pentru mai multe detalii vă stăm la dispoziție prin numărul de telefon 0259/321.693 sau adresa de e-mail head.office@ciresarii.ro.

  Read more

Ultimele articole

Cele mai citite