Resurse Crestine Video | VideoCrestin
¡Numai videoclipuri interesante! ¡Uită-te!
Salut
Log in / Cont Nou

Cele mai citite Articole


 • Provocați de adevăr - Alexandru Fintoiu

  Se zice că Platon ar fi plătit mită gărzilor care îl păzeau pe învăţătorul său, Socrate, băgat la puşcărie şi condamnat la moarte din pricina ideologiei sale. Când s-a dus să-l scoată de acolo, Socrate n-a vrut să iasă. A fost o luptă filozofică între ei cu privire la adevăr. Socrate susţinea că ar săvârşi o nelegiuire să fugă din puşcărie şi nu ar fi în conformitate cu ce îi învăţa el pe tineri despre adevăr şi dreptate. Totuşi aproape să fie convins într-un final Socrate îi pune lui Platon o întrebare şi îi zice aşa: “Dacă în timp ce fugim noi mă întâlnesc pe drum cu dreptatea şi mă va întreba ce fac, ce-i voi spune?” Suntem creştini şi ar trebui să luptăm cu toată puterea pentru Adevăr. Pilat s-a întrebat şi el cu privire la adevăr. Răspunsul era în faţa lui.

  Voltaire spunea că există adevăruri care nu sunt pentru todeauna, însă nu L-a luat în seamă pe Cel mai important, Hristos. Din veşnicie în veşnicie El este Adevărul. Oamenii, de-a lungul timpului au încercat să lupte pentru valorile adevărate. Aşa s-a născut moralitatea, un fel de a te purta în conformitate cu principiile legate de cinste. Diferenţa dintre un creştinism autentic, curat, sfânt şi moralitate o face Dumnezeu. Spune Sfânta Scriptură că El a locuit printre noi plin de har şi de adevăr. Harul înseamnă cadoul dragostei dumnezeieşti. Numai prin harul dragostei Lui adevărul devine parte a unui caracter sfânt şi curat. Fără Hristos adevărul este moralitate; cu El, adevărul se naşte din dragostea de Dumnezeu şi de sfinţenie. Este frumos să auzim despre oameni care nu se abat de la anumite principii pentru că sunt oameni morali. Este frumos să auzim oameni care spun adevărul şi care sunt gata să moară pentru adevăr, să se sacrifice pentru el şi să lupte pentru el. Dar, cel mai frumos este să vedem oameni care au dragoste pentru adevăr, o dragoste izvorâtă din Dumnezeu nu din principii şi idei personale. Eşti doar un om moral sau spui adevărul din inimă?

                                                                                                                          Alexandru Fintoiu

  Read more »
 • Nu mai sunt eu

  Se povesteşte că, la scurt timp după ce a devenit creştin, Sf. Augustin a fost acostat într-o zi, pe stradă de o fostă iubită. De cum a zărit-o, Augustin a făcut stânga-mprejur şi a pornit în cealaltă direcţie. Surprinsă, femeia l-a strigat: „Augustin, sunt eu!” Fără să se oprească, Augustin i-a răspuns: „Da, dar nu mai sunt eu.”

  Morala:

  Cand omul se pocaieste viata se schimba cu totul…si intoarce spatele oricarui prilej in care ar putea sa pacatuiasca. Ai si tu aceeasi atitudine de pacat?

  Read more »
 • O tură în plus – Nicolae Geantă

  Un atlet câștiga de fiecare dată cursele. Și pentru că nimeni nu-i putea ține piept, întrecerile sale deveniseră plictisitoare. Se cunoștea învingătorul încă din start. Într-o zi, un ziarist a întrebat pe campion care îi este secretul. “De fiecare dată când terminăm antrenamentul, în timp ce toți colegii mei merg la cabina de duș, eu mai fac o tură în plus!”

  O tură în plus. În timp ce ceilalți se relaxează, să continui să transpiri. Un exercițiu în plus și atingi Himalaya la bac. O zi în plus de muncă și-ți cresc conturile pe card. O carte lecturată în plus va face diferența când deschidem gura la predică. O pagină citită din Biblie în plus și simți pe Dumnezeu mai aproape. O rugăciune în plus e o aripă nouă. O tură în plus. Când Moise pleca din cort după rugăciune, Iosua rămânea mai departe lângă gura lui Dumnezeu. Era tot numai urechi! Tura lui în plus l-a făcut mai târziu mai mare peste tot norodul. Când ucenicii ațipeau pe genunchi, Isus continua rugăciunea pe munte. Tura în plus l-a făcut Mântuitor. A rezistat pe cruce! O tură în plus. Înseamnă o evanghelizare mai mult în stradă, o broșură mai mult în scara blocului, un kilometru mai mult în misiune, o oră mai mult la repetiția corului, o melodie divină a orchestrei. E egal eficiență. Dar și satisfacție. O tură în plus cu Hristos aduce înfrânare când te calcă cei din jur pe bătături, lacrimi când aproapele-ți suferă nesprijinit, cozonaci în orfelinate nu doar de Paști și Crăciun. O tură în plus și vei mirosi a înger. O tură în plus și vei sta în picioare când cei din jur cad, vei merge înainte când cei mai mulți fug înapoi. E tura martirilor, a psalmiștilor, a sfinților ce schimbă cotidianul infestat. Să faceți o tură în plus! În fiecare zi mai mult decât ieri. Și zidurile Ierihonului se fac moloz. Să nu le mai ridice nimeni!

  Fiți maratoniștii lui Hristos, nu doar creștini ieșiți în șlapi la promenadă! Dumnezeu nu dă medalii decât celor ce transpiră…

  Nicolae Geantă

  Read more »
 • Despre bani

  Un tată avea un fiu pe care îl întreabă într-o zi:

  Tatăl: Ia spunemi fiule, dacă ai 10 lei, şi 3 îi pui în colecta de la buserică, cu câţi bani vei mai rămâne?

  Fiul: Cu 7 lei.

  Tatăl: Nu fiul meu, vei m-ai rănâne cu 3 pentru că ce dai pentru Dumnezeu rămâne o veşnicie, iar restul de bani care îi cheltui pe lucruri pentru tine nu îi vei mai avea niciodată.

  Morală

  Dumnezeu să ne ajute ca să cheltuim banii în aşa fel încât să-i aven pentru veşnicie, adică să dăm cât mai mulţi bani pentru Dumnezeu şi pentru lucrarea lui. Dumnezeu să ne

  Read more »
 • Despre Duhul Sfant – Luigi Mitoi

  Dorinţa lui Moise ca Dumnezeu să pună Duhul Său peste tot poporul şi profeţia lui Ioel cu privire la umplerea cu Duhul Sfânt s-au împlinit în Ziua Cincizecimii, când Duhul Sfânt S-a coborât peste primii creştini. Terminologia folosită în Noul Testament pentru a descrie botezul cu Duhul Sfânt este foarte variată şi este formată din opt verbe:

  1. “A boteza cu Duhul Sfânt” (Luca 3:16; Fapte 1:5; 11:16)
  2. “A umple cu Duhul Sfânt” (Fapte 2:4; 4:8,31; 6:3,5; 7:55; 9: 17; 11:24; 13:9,52)
  3. “A fi îmbrăcat cu putere de sus” (Luca 24:49)
  4. “A cădea peste” (Fapte 10:44; 11:15)
  5. “A se vărsa/turna peste” (Fapte 2:17-18,33; 10:45)
  6. “A veni peste” (Fapte 1:8; 19:6)
  7. “A primi” (Fapte 2:38; 8:15,17; 10:49; 19:2)
  8. “A da” (Luca 11:3)

  Botezul cu Duhul Sfânt nu are rol soteoriologic, adică nu mântuieşte, dimpotrivă, se dă celor mântuiţi. Rolul botezului este harismatic, adică înzestrarea cu daruri spirituale supranaturale, în ve- derea slujirii bisericii lui Isus Hristos. În toate cele cinci experienţe ale botezului cu Duhul Sfînt menţionate în cartea Faptele Apostolilor, rolul botezului este harismatic – cei botezaţi manifestând harismele (darurile) Duhului: vorbire în limbi, prorocie, Petru ţine prima sa predică misionară… Substantivul ,,stăruinţă” îl întâlnim o singură dată în Biblie (Efeseni 6:18). Verbul “a stărui” îl întâlnim de mai multe ori (Fapte 1:14; 2:42; 6:4; Rom. 12:12; Col. 4:2; 1 Tes. 5:7).

  Printre piedicile prezente în minţile oamenilor cu privire la stăruinţă sunt următoarele:
  1. Denominaţionalismul – doctrină fără Biblie
  2. Ignoranţa – experienţă fără cunoaştere
  3. Intelectualismul – informaţie fără experienţă
  4. Populismul – harismă fără caracter
  5. Nespiritualitatea – religie fără sfinţenie
  6. Legalismul – Pasiune fără dragoste
  7. Imitaţia – Religie fără revelaţie
  8. Imaturitatea – activitate fără viziune

  Stăruinţa este caracterizată de câţiva factori:
  1. Importanţa, convingerea că un lucru trebuie făcut cu orice preţ
  2. Insistenţa, repetarea unei păreri sau a unei atitudini pentru realizarea unei dorinţe
  3. Statornicia, atitudinea disciplinată de a face în mod constant ceea ce este important, rezistând factorilor care provoacă renunţarea
  4. Răbdarea, trăsătura de caracter de a rezista ideii de schimbare

  Dumnezeu a dat omenirii trei mari daruri:
  1. Darul Decalogului, Cuvântului lui Dumnezeu descoperit oamenilor
  2. Darul Mântuitorului, Isus Hristos venit la oameni
  3. Darul Duhului Sfânt coborât în oameni. Umplerea iniţială se numeşte botez cu Duhul Sfânt (Fapte 2: 2-4), în timp ce umplerile ulterioare se numesc reumpleri (Fapte 4:31). Scripturile spun: “Fiţi plini de Duh…” (Efes. 5:18)

  Read more »

RSS